Petromax Smeedijzeren Pan – diverse afmetingen

 34,95 74,95

Wissen

Levertijd: maximaal 5 werkdagen

✔ Retourneren binnen 14 dagen
✔ Gratis verzending vanaf €50,00 binnen Nederland
✔ Veilig bestellen en betalen

Petromax is meer dan 100 jaar geleden opgericht door Max Graetz en bekend van de beroemde hogedruk petroleum lamp, de “Petromax”. De basis principes van Petromax zijn nog altijd dat de producten sterk, duurzaam en herstelbaar moeten zijn. Naast hun lantaarns zijn wij dus ook dol op hun kookgerei.

Productomschrijving:

De SP smeedijzeren steelpan van Petromax is een prachtige zwaar uitgevoerde pan met uitstekende warmtegeleiding. Deze maakt hem zeer geschikt voor het ‘droge’ bakken en braden van groentes, vlees en vis. Je krijgt een vele malen rustieker resultaat dan wanneer je dit in een reguliere koekenpan doet. De pan is geschikt voor gebruik op open vuur en voor alle andere warmtebronnen (ook inductie!). Deze veelzijdige pan is dan ook prima binnen- en buitenshuis te gebruiken, en door het formaat nog enigszins gemakkelijk mee te nemen. Door de structuur van de pan ontstaat er een inbrandingslaag, een natuurlijke anti-aanbaklaag welke zichzelf in stand houdt.

De Petromax smeedijzeren koekenpan is verkrijgbaar in de maten 24 cm, 28 cm en 32 cm.

 

Schoonmaaktips!

Maak na gebruik de pan schoon met water. Gebruik geen afwasmiddelen! Eventueel bij sterk aangekoekte resten kun je wat zout gebruiken en de pan met een schrobber schoon boenen.

Er ontstaat in een smeedijzeren pan een heel dun laagje aangebrand vet, dit is normaal en zorgt ervoor dat de pan nooit aanbakt. Het vet zet zich in de poriën van het ijzer.

Maak na het schoonmaken de pan goed droog en wrijf hem eventueel in met wat olie (olijfolie bijvoorbeeld).

Heb je de pan toch met afwasmiddel afgewassen, of hem met zout gereinigd, warm hem dan op en zorg dat al het vocht eruit verdampt. Wrijf de pan, terwijl deze heet is, in met olijfolie.

Smeedijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.

 

Goed te weten:

De basisprincipes van Petromax zijn nog altijd dat de producten sterk, duurzaam en herstelbaar moeten zijn. De onderdelen van de originele producten zijn dus nog altijd verkrijgbaar. Dit garandeert dat de klant een leven lang plezier kan hebben van deze producten. Chapeau!