Petromax GP Skillet Grillpan met steel – diverse afmetingen

 39,99 49,99

Wissen

Levertijd: maximaal 5 werkdagen

✔ Retourneren binnen 14 dagen
✔ Gratis verzending vanaf €50,00 binnen Nederland
✔ Veilig bestellen en betalen

Petromax is meer dan 100 jaar geleden opgericht door Max Graetz en bekend van de beroemde hogedruk petroleum lamp, de “Petromax”. De basis principes van Petromax zijn nog altijd dat de producten sterk, duurzaam en herstelbaar moeten zijn. Naast hun lantaarns zijn wij dus ook dol op hun kookgerei.

Productomschrijving:

Niets is mooier dan koken boven een kampvuur. Maar de warmteverdeling van likkende vlammen is verre van stabiel. Om fatsoenlijk te kokkerellen op open vuur heb je dus een pan nodig die warmte goed opneemt en gelijkmatig over je gerecht verdeeld. Gietijzer bezit daarvoor de juiste eigenschappen.

Deze Petromax grill- en koekenpan geeft jouw vlees en groente die perfecte gegrilde smaak. Het geribbelde oppervlak van de pan geeft je voedsel niet alleen het typische grillpatroon, maar zorgt ook voor bijzonder vetarm gebraden vlees, omdat het vlees op de ribbels bakt en overtollig vet weg kan lopen. Door de steel, de handgreep en de schenktuiten is de pan gemakkelijk te hanteren, ook als deze in een heet kampvuur staat. Door de structuur van de pan ontstaat er een inbrandingslaag, een natuurlijke anti-aanbaklaag, welke zichzelf in stand houdt. Doordat de pan tijdens het gebruik een beschermlaag krijgt, wordt deze met de jaren steeds beter.

Een Skillet is naast het gebruik op een kampvuur ook geschikt voor alle andere warmtebronnen (ook inductie!). Deze veelzijdige pan is dan ook prima binnen- en buitenshuis te gebruiken.

 

Specificaties GP30:

  • Inhoud: 2,5 l
  • Diameter: 30 cm
  • Hoogte: 6,7 cm
  • Gewicht: 3,8 kg

 

Specificaties FP35:

  • Inhoud: 3,5 l
  • Diameter: 35 cm
  • Hoogte: 6,7 cm
  • Gewicht: 5 kg

 

Schoonmaaktips!

Maak na gebruik de pan schoon met water. Gebruik geen afwasmiddelen! Eventueel bij sterk aangekoekte resten kun je wat zout gebruiken en de pan met een schrobber schoon boenen.

Er ontstaat in een gietijzeren pan een heel dun laagje aangebrand vet, dit is normaal en zorgt ervoor dat de pan nooit aanbakt. Het vet zet zich in de poriën van het ijzer.

Maak na het schoonmaken de pan goed droog en wrijf hem eventueel in met wat olie (olijfolie bijvoorbeeld).

Heb je de pan toch met afwasmiddel afgewassen, of hem met zout gereinigd, warm hem dan op en zorg dat al het vocht eruit verdampt. Wrijf de pan, terwijl deze heet is, in met olijfolie.

Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.

 

Goed te weten:

De basisprincipes van Petromax zijn nog altijd dat de producten sterk, duurzaam en herstelbaar moeten zijn. De onderdelen van de originele producten zijn dus nog altijd verkrijgbaar. Dit garandeert dat de klant een leven lang plezier kan hebben van deze producten. Chapeau!