Buckle and Seam Duffel Bag Willow – Brown Leather

 355,00

Levertijd: maximaal 5 werkdagen

✔ Retourneren binnen 14 dagen
✔ Gratis verzending vanaf €50,00 binnen Nederland
✔ Veilig bestellen en betalen

Stijlvol op reis, en meer dan een tas! Voor elke verkochte tas stuurt Buckle & Seam één meisje naar school in Karachi, Pakistan om de leesvaardigheid van vrouwen te verbeteren. En het leer is twee keer zo dik als wat je zou aantreffen in traditioneel gemaakte leren tassen. Reden genoeg om dit merk in ons assortiment op te nemen!

Productomschrijving:

De oprichters Wolff, Feelisch en Bautmans hebben elkaar ontmoet in Pakistan. Zij waren erg onder de indruk van het rijke vakmanschap en modebeeld van de regio. Daarom besloten ze op een transparante manier hoogwaardige tassen te gaan produceren. En dat tegen betaalbare prijzen.

Van de beste koeienhuiden, creëert Buckle & Seam zacht en premium koeienleer van 1,5 tot 2 mm dik. Hiermee vervaardigen ze handgemaakte, stijlvolle leren tassen waaronder deze Duffel Bag Willow.

De bruine leren Duffel Bag Willow is een cilindervormige tas die beschikt over één groot hoofdvak en een brede opening waardoor je hem heel gemakkelijk kunt vullen met kleding en andere spullen. De tas beschikt over creditcard, pen & telefoon lederen compartimenten en een vak met rits. De afmeting is 50 x 28 x 25 cm.

 

Goed te weten:

Buckle & Seam vermijdt het gebruik van sterk vervuilende chemicaliën door te werken met een plantaardig bruiningsproces.

De meeste lederwaren die in de westerse wereld worden verkocht, worden geproduceerd in het Indiase subcontinent, d.w.z. Pakistan, Bangladesh en India. Deze worden afgemaakt in Italië of Frankrijk waardoor kan worden beweerd dat ze in Europa zijn gemaakt. Buckle & Seam viert de oorsprong van zijn leer en is hier volledig transparant in.

Buckle & Seam helpt de alfabetiseringsgraad van het land te verbeteren. Ze faciliteren dat er meer kinderen naar school gaan door meer leraren in te huren en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Hun uiteindelijke doel is om een eigen school te starten om tweemaal zoveel leerlingen te kunnen verwelkomen.

Buckle & Seam’s partners staan garant voor anti-kinderarbeid beleid en eerlijke arbeidsomstandigheden. De ateliers voldoen aan de internationale veiligheidsnormen.

De teams die voor Buckle & Seam werken ontvangen een drie keer hoger loon dan de marktstandaarden. En zijn officieel in dienst met een arbeidscontract en sociale bescherming.