De Alpen zijn een bergketen in Europa, met een oppervlakte van meer dan 200.000 km², die zich uitstrekt van Frankrijk (Franse Alpen) tot ver in Oostenrijk en Slovenië (Julische Alpen) en van Italië tot in het Zuid-Duitse Beieren (Beierse Alpen). Zwitserland is voor meer dan de helft Alpengebied.

De Alpen route, in de voetsporen van Hannibal Barkas, is een route die tot ieders verbeelding spreekt, en leidt u 850 km door één van ‘s werelds mooiste gebieden. Vanuit het Mont Blanc massief tot aan de Côte d’Azur. Genieten van onvergetelijke panorama’s, fauna en flora. Je kan er slapen in de wijde natuur op een hoogte van 2700 km. Hou er rekening mee dat overnachten in het gebergte kil kan zijn en voorzie u van de nodige warme kledij.

Onze route leidt u door prachtige natuurgebieden via onverharde smalle paden, over bergpassen en door tunnels. Stille getuigen zoals vervallen forten en kazernes zullen zorgen voor onvergetelijke panorama’s. U zal versteld staan van de bloemenpracht en mogelijk maakt u kennis met één van de vele wilde dieren zoals gemzen, steenbokken buizerds, hermelijnen en marmotten.

De op onderstaande kaart aangegeven plaatsen liggen op uw route. Zo krijgt u een idee van uw reis.
Bij uw vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid roadbook.